Bij het aantreden van Burgemeester Dijksterhuis daagde hij alle fracties uit om hem, ter kennismaking, mee te nemen naar een bijzondere plaats in de gemeente. Op woensdag 22 november was het de beurt aan onze fractie.

We startten het kennismakingsbezoek in woonlocatie De Beukelaar in ’s Gravenpolder. Hier wonen 19 cliënten die 24-uurszorg nodig hebben en deze op basis van hun indicatie ook krijgen. We maakten in een van de huiskamers kennis met een aantal enthousiaste bewoners en de aanwezige zorgverleners en vrijwilligers. Daarna maakten we een rondgang door het huis en keken we op de kamers van een aantal heel gastvrije bewoners. Ruime appartementen die smaakvol en naar eigen inzicht zijn ingericht. Wat ons opviel was de enorme toewijding waarmee de cliënten worden benaderd en verzorgd en wat dit met hen doet. De cliënten maakten een bijzonder vrolijke en gelukkige indruk en zorgden zo ook voor een grote glimlach op alle gezichten.

Vanuit ’s Gravenpolder vertrokken we richting Baarland. Daar werden we in de Maartenskerk getrakteerd op een orgelconcert door vaste organist Gerard Boot. Hij bespeelde het Moreau orgel uit 1750 met verve en liet ons werken horen van Stölzel, Bach en Lootens. De aanwezige bestuursleden, fractievolgers en fractieleden genoten met volle teugen van de kunsten van de organist en de entourage van de eeuwenoude kerk.

We sloten de kennismaking af in de Cameronian in Baarland, waar we genoten van een kopje soep en ons ook de broodjes lieten smaken. Er was ruimschoots tijd en gelegenheid om elkaar te ontmoeten en beter te leren kennen.

Het was mooi om onze nieuwe burgemeester, vanuit onze identiteit, een inkijk te kunnen geven in wat onze gemeente tot de fijne plek om te leven maakt die het is. Het was waardevol om dit op deze avond met hem te kunnen delen.

foto1