D.V. woensdag 6 juni mogen we naar de stembus om op één van de vele kandidaten te stemmen. Er zijn maar liefst 20 lijsten met in totaal 497 kandidaten. Gijsbrecht Gunter, sinds 2010 raadslid in Borsele, staat op nummer 7 van de kandidatenlijst voor de SGP (Lijst 12) van het Europees Parlement.

Gijsbrecht is 45 jaar en woont ruim 20 jaar in Nieuwdorp samen met zijn vrouw en vier kinderen. Hij is al enkele jaren lid van de Klankbordgroep van de Eurofractie, evenals van de Adviescommissie Landbouw voor de Tweede Kamerfractie. De afgelopen weken trok hij met Harold Hooglander, de nummer 2 op de lijst, op door Zeeland. Een bezoek aan de Kerncentrale en natuurlijk de uienhandel ontbraken niet. Precies op de 106e verjaardag van de partij – 24 april – waren beiden in Middelburg voor een verkiezingsavond. De bekende ds. G.H. Kersten hield op 24 april 1918 de oprichtingsvergadering van de SGP aan de Segeerstraat in Middelburg. Ook viel Gijsbrecht voor Bert-Jan in bij het landbouwdebat van FoodNL in Den Bosch, waar hij de degens kruiste met onder andere de Partij voor de Dieren en GroenLinks-PvdA. Op het Partijcongres op 17 mei jl. verzorgde hij met Lambert Polinder een workshop over ‘bouwen en bewaren’.

Gijsbrecht studeerde in Wageningen en is in het dagelijks leven lid van het Management van Yara Sluiskil waar hij verantwoordelijk is voor overheidsrelaties en publieke zaken. Kortom, wat komt er vanuit de buitenwereld op het bedrijf af en andersom: wat kan een bedrijf als Yara voor toegevoegde waarde leveren voor de maatschappij. Tevens is hij sinds 2007 voorzitter van de Nederlandse Uienhandel. Ook binnen het ketenbrede onderzoeksprogramma Uireka is hij actief als voorzitter en was hij destijds mede-initiatiefnemer.

D.V. zaterdag 1 juni bent u van harte welkom op de SGP dag in het Muzeeum in Vlissingen. De hele dag zijn er EP-kandidaten aanwezig om meer te vertellen over het belang van een positief christelijk geluid in Europa. Meer informatie over de familiedag vindt u op: Familiedag | MuZEEum Vlissingen – SGP