MIDDELBURG – Tijd voor de boer. Dat is de leus die de SGP gebruikt om aan te geven dat we op een keerpunt staan. Als het beleid van de afgelopen jaren wordt voortgezet, daalt zelfs het enthousiasme van jonge boeren naar het nulpunt. Waarom zou je nog harder werken om nog minder te verdienen? 

poster-tijd-voor-de-boerinDe landbouw is van groot belang voor Nederland. En dat echt niet alleen voor ons dagelijks brood, een plak kaas of een beker melk. Ook voor de Nederlandse economie is de landbouw onmisbaar. Maar liefst 20% van onze export is te danken aan de inzet van onze boeren.

En niet alleen de inzet van de boeren! Want vlak onze boerinnen niet uit. Geen bedrijfstak waar mannen en vrouwen zó intensief samenwerken dan op boerenbedrijven. Veel boerinnen draaien dagelijks heel wat uurtjes met hun man mee. Of ze runnen zelf een boerenbedrijf.

Je hoort ze niet klagen. Ze doen het met liefde voor hun bedrijf. Maar wat nu wél een probleem wordt, is dat ze zich steeds vaker afvragen: heeft het nog wel zin? Waar doe ik het nog voor als de uitgaven met de dag hoger worden en de inkomsten minder. En wat ons ook hindert is dat er zó ontzettend veel regels en beperkingen worden opgelegd, dat we er gek van worden. We vragen ons echt af of ze in Brussel en Den Haag wel weten hoe het écht werkt.

Sinds jaar en dag spant de SGP zich in voor boeren, tuinders en vissers. In Den Haag, in Brussel, in de provincies en in de gemeenten. Dit jaar voert de SGP zelfs een aparte boerencampagne. Dat is te zien op de speciale website: tijdvoordeboer.nl.

De SGP in Zeeland vindt dat zó geweldig, dat we er nog een schepje bovenop willen doen. Elbert Dijkgraaf trekt de boerencampagne van de SGP. Goed werk! Wij Zeeuwen willen Dijkgraaf nog wat extra steun geven. Steun van Zeeuwse dames die hun mannetje staan. Om die reden hebben wij een poster gemaakt met een variant op de SGP-leus ‘Tijd voor de Boer’: ‘Tijd voor de boerin’.

Op woensdag 1 maart 2017, van 15.30 – 17.00 uur hoopt Elbert Dijkgraaf het mooie Zeeuwse land aan te doen tijdens zijn boerentoer door Nederland. Hij zal in Zeeuws-Vlaanderen bij het bedrijf Goud Biervliet B.V. (Middenweg 13a) in gesprek gaan met Zeeuwse boeren. Nadat een Zeeuwse boer de bijeenkomst heeft geopend, geeft Dijkgraaf zijn visie op het landbouwbeleid. Daarna is er een soort ‘vragenuurtje’ waarbij iedereen vragen op Dijkgraaf af kan vuren over problemen en kansen voor de sector. De dames die op de poster prijken zullen tijdens die bijeenkomst het eerste exemplaar van ‘hun’ poster aan Dijkgraaf overhandigen.

Kom dat horen!
Kom dat zien!

Het is tijd voor de boerin!

Soms zou je meer SGP willen!