Op 1 maart bezoekt SGP-Kamerlid Elbert Dijkgraaf fruitbedrijf V.O.F. van Damme in Nisse (Zuid-Beveland). Hij gaat praten met boeren over de problemen die er zijn in de land- en tuinbouw. Alle boeren zijn van harte welkom!

image-dijkgraafDe SGP vindt dat het kabinet de boeren teveel in de steek laat. Elbert Dijkgraaf: “Wij pleiten voor de terugkeer van een minister vóór landbouw zodat het landbouwbelang in Den Haag niet langer ondersneeuwt.”

 Ook vindt de SGP dat het palet aan gewasbeschermingsmiddelen voldoende breed moet zijn om gewassen, ook de kleine teelten, effectief te kunnen beschermen. Elbert Dijkgraaf: “Van minder effectieve middelen hebben boeren en tuinders meer nodig. Daar is het milieu niet mee gediend. Dat moeten we dus voorkomen.” Daarnaast vindt de SGP dat er geen kentekenplicht moet komen voor smalspoortrekkers omdat de sector daar niet bij gebaat is.

Het SGP-bezoek aan Nisse begint met een welkomstwoord van Rogier van Damme, waarin hij iets vertelt over het fruitbedrijf. Daarin zullen onder andere de knelpunten ter sprake komen waar hij mee te maken heeft. Elbert Dijkgraaf gaat daarna in op de problemen waar boeren tegenaan lopen en geeft zijn visie op het landbouwbeleid.

Het laatste programma is een vragenuur. Alle boeren kunnen dan vragen afvuren op het SGP-Kamerlid.

Datum: 1 maart
Tijd: 13.15-14.45 uur
Plaats: Nisse
Adres: Zuidweg 23, 4443 AA